In de periode dat de Stuurgroep HDN (met een aantal Food producenten) nog actief was en er ook regelmatig overleg plaats vond, zijn er o.a. drie belangrijke doelstellingen geformuleerd. De reden was dat het Platform HDN alle aspecten van de methodiek gelijktijdig wilde ontwikkelen, voordat tot implementatie zou worden overgegaan. Met als groot nadeel dat de gehele keten, van ontwerp tot en met oplevering aan de voedselproducent, lange tijd geen duidelijkheid zou krijgen wat HDN nu concreet inhoudt en het voor hen kan betekenen.

De drie doelstellingen waren;

  1. Ontwikkeling opleiding HDN voedingsmiddelen lasser
  2. Ontwikkeling HDN SPO opleiding voor de ontwerpers/engineers
  3. Vermarkten van de methodiek door ledenwerving en geven van opleidingen.

Item-1 is inmiddels geïmplementeerd, maar vereist de komende tijd zeker nog een aantal aanpassingen in kader van de opleiding/examen, her-certificering en wie (operationeel) verantwoordelijk wordt voor de uitvoering/borging.

Item-2 is inmiddels ook geïmplementeerd en er is, na feedback van de cursisten, een verkorte SPO opleiding (3,0 lesdagen in plaats van 5,0) en een SPM (1,0 daagse opleiding voor projectmanagers, staf, management) ontwikkeld.

Item-3 zijn we nog volop mee bezig, maar vereist meer inspanning dan gedacht. Het overtuigen van de bedrijven in de keten kost veel tijd, energie en geduld. Ook hier krijgen we feedback uit de markt, over het leveren van een grotere inspanning om implementatie van de methodiek in de NL Food keten succesvol te laten zijn.

Naast het dringend verzoek in een van de Update items uit deze nieuwsbrief om hier een bijdrage aan te leveren, wil ik hierbij iedereen alvast bedanken voor hun bijdrage in 2018 om van het Platform HDN een succes te maken. We hopen dat dit voor de activiteiten in 2019, waar u in deze Update ook een overzicht van vindt, wordt gecontinueerd.

Wouter Middel
Voorzitter Stichting HDN

Terug naar overzicht