Platform HDN heeft samen met diverse ketenspelers de opleiding Systematisch Procesontwerp volgens EN-1672-2 ontwikkeld. Naast de uitgebreide opleiding (3 en 5 daags) is bij projectmanagers en hoger management de behoefte gebleken aan een algemeen beeld en met name de toepasbaarheid van de HDN-methodiek bij het ontwerpen van machines en procesinstallaties. Daarom heeft platform HDN de cursus Systematisch Procesontwerp Management ontwikkeld. Tijdens een eendaagse training Hygiënisch Ontwerpen worden alle relevante onderwerpen behandeld voor voedselveilig produceren met een te ontwerpen of bestaande machine of hele procesinstallatie. 

De managementmodule (SPM) wordt zowel als open inschrijving (zie website voor data en inschrijven) als een in-company training (neem contact op met het secretariaat voor de mogelijkheden) aangeboden.

Doelstelling van de training:
Inzicht in de door de voedingsmiddelenketen geaccepteerde HDN-methodiek en de uniforme werkwijze gebaseerd op Europese wet- en regelgeving.  Nadruk naast de wet- en regelgeving, ligt op gebruik van de HRA (hygiënische risico analyse), de URS en is aandacht voor aspecten als voedselhygiëne, oppervlaktebewerkingen, reinigbaarheid, corrosie, gebruikte materialen en componenten, werktuigbouw. Dit doen we door het toepassen van handige werkwijzen, uniforme (geautomatiseerde) symboliek, tools, checklisten en hulpmiddelen (o.a. PFD, P&ID, URS, ISO-Metrie, materiaal-, tag- en itemlijsten).

Voor wie is de opleiding bedoeld:
Project managers, Algemeen Management, Proces-, mechanical- en systemengineers, kwaliteitsfunctionarissen, asset-, onderhoud- en servicemanagers, hoofden van de technische dienst, plantmanagers, procestechnologen, R&D-managers en inkopers van voedingsmiddelenproducenten. Maar ook voor machinebouwers, engineers/ontwerpers/constructeurs en besturings- en softwareontwikkelaars.

Interesse HDN opleidingen SPO en SPM

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Interesse? Vul hieronder uw gegevens in.


Help Tekst
Terug naar overzicht