3D scannen in de food industry biedt veel kansen

Ook de foodbranche heeft het inmeten van installaties met 3D scanning inmiddels opgepakt. Dat is ook niet zo vreemd. 3D laserscanning is in de foodsector zeer bruikbaar en biedt veel kansen voor alle ketenpartijen. 3D laserscanning brengt een wirwar van installaties, leidingen, ruimtes en complexe vormen snel en volledig driedimensionaal in kaart. En eenmaal ingemeten hoeft een locatie niet meer bezocht te worden voor aanvullend meetwerk. We hebben Pelser Hartman bereid gevonden om ons bij te praten over laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D scannen.

Updates en wijzigingen in EN1672-2

De Europese norm EN1672-2, heeft een update gehad. Zo is bijvoorbeeld de HRA (Hygiëne Risico Analyse) aangepast naar een iteratief flowdiagram. Daarnaast is de norm ook aangepast op gebied van het maken van een handleiding voor de betreffende machine of installatie. Hans van der Steen zal in een presentatie aangeven wat belangrijkste wijzigingen zijn en hoe hier mee op te gaan.

Efficiënter onderhoud met inzet van drones

Wat we tegenwoordig écht kunnen met drones is indrukwekkend. Zo wordt voor service maintenance inspecties van installaties, zowel intern als extern steeds vaker een drone ingezet. Drones zijn daarbij een tool voor datavergaring. De data kan direct omgezet worden naar een service maintenance planning. Wouter Middel praat ons bij over de ontwikkelingen en wil aan de hand van een praktijkcase laten zien wat de mogelijkheden voor de foodbranche zijn.

Wilt u de uitnodiging zien, klik hier!

 

Geen velden gevonden.
Terug naar overzicht