Naast de werkgroepen die zich vooral bezig gehouden hebben met het ontwikkelen en opzetten van HDN opleidingen, zijn we ook bezig geweest met issues die ingebracht zijn door onze deelnemers. Deze issues zijn opgepakt door de volgende werkgroepen:

Werkgroep Oppervlaktebehandelingen
Reed vorig jaar hebben we een werkgroep opgericht die als doel heeft om tot een andere invulling te komen voor de veel gebruikte omschrijving Ra < 0.8µm. Deze waarde voor oppervlakte ruwheid is niet zaligmakend en kan ook slecht gemeten worden. Daarom hebben we met de werkgroep 14 oppervlaktebehandelingen omschreven en monsters daarvan opgestuurd om te laten testen. Dit betreft deelname aan een onderzoek in Spanje waar de reinigbaarheid en kleefkracht van de verschillende behandelingen getest worden en een onderzoek in Canada waar de vervuiling gemeten wordt na reiniging. Door de actuele omstandigheden zijn beide onderzoeken erg vertraagd en wij hopen daar komend jaar mee verder te kunnen.

Werkgroep Gebouw, terrein en ruimte
Deze werkgroep is dit jaar opgericht en wij zijn met die groep bezig om de hygiënische maatregelen voor bovengenoemde omgevingen concreet te maken voor alle mogelijke hygiënische risico’s. Daarbij gebruiken we de methodiek volgens EN1672-2, die ook de basis is voor de methodiek voor machines, installaties en apparaten. Samen met de meest toonaangevende engineeringsbedrijven en Friesland Campina wordt gewerkt aan deze matrixopzet.

Werkgroep Circulair Product Paspoort
Samen met HDN deelnemers die ook deelnamen aan de onlangs afgeronde Circotrack, gaan we een concreet Circulair Product Paspoort invullen. Vanuit 3 objecten gaan we de paspoorten opstellen tot aan de diverse grondstoffen en de andere kant op tot aan de end of life status. Het traject is bedoeld om tot een uniforme werkwijze te komen en de informatiestromen vast te leggen. Hiervoor gebruiken we de Leidraad 2.0 van het UPCM. De ervaringen moeten leiden tot een praktische invulling van het document dat in de nabije toekomst een verplichting gaat worden.

Voor meer info omtrent de lopende trajecten neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer u deel wilt nemen aan een lopend traject of wanneer u zelf een  item wilt brengen, kunt u ook bij ons terecht via het contactformulier.

Terug naar overzicht