Dit jaar is benut om de lasopleiding volledig in de markt uit te rollen. We hebben de opzet compleet gemaakt conform de accreditatie van het NIL en daarna hebben we partners gezocht voor het geven van de opleiding. Daarvoor hebben we met 12 lasscholen een overeenkomst getroffen en zij zijn momenteel onze erkende lasopleiders. Voor een overzicht verijzen we u naar de website. Tevens zijn we via het OOM een subsidie regeling overeen gekomen voor het volgen van de opleiding.

De kwalificatie van de lasser stond al vast en daar zijn geen concessies op gedaan. Dit HDN/NIL certificaat geeft de volledige erkenning aan het vakmanschap. Hygiënisch lassen is een bijzondere vaardigheid en essentieel voor een hygiënische installatie.
Tijdens de jaarvergadering heeft Imre Nemeth van het NIL uitgelegd, waarom en hoe dit certificaat afwijkt van een normaal lascertificaat volgens EN9606 en een betere invulling geeft aan de verplichte GMP eis. (Good Manufacturing Practice) Bij behoefte leggen we dat graag aan u uit.

We onderscheiden 3 lasmethoden: handlas, orbitaallas en manipulator las. Alle drie betreft het een eigen beproeving en certificaat.

Nu er inmiddels al enkele grote voedingsmiddelen bedrijven verwijzen naar Hygienic Welder, verwachten we een verdere groei van examenaanvragen. Wanneer u hier meer over wil weten, neem dan contact met ons op.

Niet alleen de vraag, maar ook de erkenning door onze branche geeft waarde aan dit certificaat. Het is voor de branche opgezet om onderscheidend te kunnen zijn.

Terug naar overzicht