Postadres

Postbus 18
5580 AA Waalre
Nederland

Bezoekadres

Petunialaan 19
5582 HA Waalre
Nederland

Telefoon:
+31 40 2213283
Fax:
+31 40 2217325
info@goudsmit.eu
www.goudsmitmagnets.com

Goudsmit Magnetic Systems, – Magnetic Supplies & – Magnetic Design behoren tot de internationale Goudsmit Magnetics Group. Goudsmit is opgericht in 1959 en is – met meer dan 55 jaar ervaring – een van de meest vooraanstaande magneetproducenten ter wereld. Vanuit het hoofdkantoor in Waalre, vindt de ontwikkeling en engineering van magneetsystemen plaats. Een deel van de productie vindt plaats in eigen vestigingen in China en Tsjechië. Met behulp van verkoopkantoren in Engeland, Frankrijk en Duitsland én diverse agentschappen vinden de producten en systemen van Goudsmit wereldwijd hun weg. Innovatie en kwaliteit staan hierbij voorop.

Goudsmit levert betrouwbaarheid in de vorm van innovatieve oplossingen voor het voorkomen van metaalbesmetting in de voedingsmiddelenindustrie. Dit voorkomt kostbare productie-onderbrekingen, schadeclaims en product-recalls. Tijdens het productieproces kunnen er metaaldeeltjes belanden in voedingsmiddelen zoals babyvoeding, vruchtensap, bevroren of ingeblikte groente, kruiden, meel, saus, graan, melkpoeder, suiker of chocolade. Deze kunnen eenvoudig verwijderd worden met magneten.

Wij doen permanent onderzoek naar de effectiviteit van de verschillende magneetsystemen. Met geavanceerde 3D rekensoftware en een krachtig testcentrum blijven we onze systemen optimaliseren. Niet alleen voor ferrodeeltjes maar ook voor RVS AISI304 en AISI316(L) deeltjes. Tot op heden ligt bij de meeste leveranciers de focus met name op veldsterktes (gauss/tesla). Gebleken is dat dit geen garantie is voor een goede metaalscheiding.

Voor ferrodeeltjes optimaliseren wij onze magnetische staafsystemen naar staafdiameter, magneetkwaliteit, pooldikte en de afstand tussen de staven. Zo weten we bijvoorbeeld inmiddels dat sommige RVS deeltjes al bij een luchtspleet van ca. 50 mm gevangen kunnen worden, maar is het resultaat veel beter als ze een magneetstaaf raken. AISI316L deeltjes worden alleen gevangen wanneer de magneetstaaf geraakt wordt.

Het scheidingsrendement is uitermate belangrijk voor kwaliteitsmanagers. De productontwikkelaars van Goudsmit werken graag met hen samen om onze producten en het scheidingsrendement nog verder te verbeteren.

Terug naar overzicht

Contact

  • Einsteinbaan 1
  • 3439 NJ Nieuwegein
  • Postbus 2600
  • 3430 GA Nieuwegein

Volg ons

© 2019 - HDN heeft haar website laten maken door Ebbers Media.