Platform HDN heeft samen met diverse ketenspelers de opleiding Systematisch Procesontwerp volgens EN-1672-2 ontwikkeld. Tijdens deze vijfdaagse opleiding wordt de gedoceerde kennis omgezet naar praktische en systematisch toepasbare uitvoering en kennis. De opgedane vaardigheden worden direct in praktijk gebracht en getoetst aan de hand van een praktijkcasus. Tevens zal de opleiding afgesloten worden met een theoretisch examen.

Doelstelling van de opleiding:
Deze opleiding heeft als doel om alle engineers die betrokken zijn bij het ontwerpen en bouwen van machines en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie, wegwijs te maken in de eisen die volgens de Europese norm EN1672-2 zijn vastgelegd. Gedurende de opleiding werken we een fictief project uit, zodat alles aan bod komt en alle beschikbare tools en documenten gebruikt worden.
Toepassen van één door de voedingsmiddelenketen geaccepteerde methode en uniforme werkwijze gebaseerd op Europese wet- en regelgeving waarbij op concrete invulling wordt gegeven op aspecten als voedselhygiëne, oppervlaktebewerkingen, reinigbaarheid, corrosie, gebruikte materialen en componenten, werktuigbouw.

Dit doen we door het toepassen van handige werkwijzen, uniforme (geautomatiseerde) symboliek, tools, checklisten en hulpmiddelen (o.a. PFD, HRA, P&ID, URS, ISO-Metrie, materiaal-, component specificaties, tag- en itemlijsten).

Tijdens de opleiding worden veel handvatten gegeven om de verschillende projectstappen beter over te dragen of om de communicatie te verbeteren. Alle beschikbare HDN formulieren en documenten zullen worden besproken.

Voor wie is de opleiding bedoeld:
Proces-, mechanical- en systemengineers, kwaliteitsfunctionarissen, asset-, onderhoud- en servicemanagers, hoofden van de technische dienst, plantmanagers, procestechnologen, R&D-managers en inkopers van voedingsmiddelenproducenten. Maar ook voor machinebouwers, engineers/ontwerpers/constructeurs en besturings- en softwareontwikkelaars.

Waar en wanneer starten de opleidingen Systematisch Procesontwerp volgens EN-1672-2:

 • Programma 2024
  • 27-2, 29-2, 5-3, 7-3 en 12-3 2024 (afgerond)
  • 22-5, 29-5, 5-6, 12-6  en 19-6 2024 (vol)
  • 25-9, 2-10, 9-10, 16-10 en 23-10 2024
  • In-house sessies op aanvraag

Bij voldoende interesse, plannen we ook graag de 3-daagse SPO opleiding in. Dit is een verkorte versie van de 5-daagse opleiding en is bedoeld voor belangstellenden die inmiddels bijvoorbeeld een EHEDG training achter de rug hebben.

Kosten voor de open opleiding bij de Metaalunie in Nieuwegein

Tarief open training (5-daags) Kosten per deelnemer
Deelnemers HDN € 3.750,-
NIET deelnemers HDN € 4.750,-

Kosten voor de in-house opleiding

Tarief in-house training (5-daags) Kosten per deelnemer Vaste kosten
Deelnemers HDN € 2.950,- € 1.000,-
NIET deelnemers HDN € 3.750,- € 1.000,-

Op deze opleiding is de HDN voucher die bij deelname verkregen wordt, inzetbaar.

OOM subsidie

Bedrijven die zijn aangesloten bij OOM kunnen mogelijk aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten. Voor nadere informatie zie www.oom.nl of neem contact op met uw OOM-consulent.

Tevens is er de mogelijkheid om de diverse cursussen in-company te geven.

Aanmelden of meer informatie?
Neem contact op met het secretariaat van Platform HDN via 030-6053344, info@hdn4food.com of via onderstaande formulier:

Contact

 • Einsteinbaan 1
 • 3439 NJ Nieuwegein
 • Postbus 2600
 • 3430 GA Nieuwegein

Volg ons

© 2024 - HDN heeft zijn website laten maken met liefde door Fervent Digital.